Начало » Общност » Шестима задържани с наркотици във Варна

Шестима задържани с наркотици във Варна

На 19.03., на ул. „Княз Черкаски“ във Варна, е извършена полицейска проверка на л.а. „Хюндай“ и на лицата, намиращи се в него: Й.М. (30 г.), Д.Г. (34 г.) и А.С. (26 г.), тримата известни на органите на реда, научи BudnaVarna.bg.

В автомобила са намерени и иззети множество пакетчета с различни наркотивни вещества и таблетки. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с общо тегло 6,93 гр., хероин с тегло 5,18 гр. и лекаствен продукт със специален режим на отпускане. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратъра във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. На А.С. е повдигнато обвинение.

На 18.03., около 15:20 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Й.Р. (18 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,18 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Й.Р. е задържан за срок до 24 часа.

Същия ден, при извършване на полицейска проверка на Т.А. (19 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,33 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Т.А. е задържан за срок до 24 часа.

На 17.03., около 15:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,89 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

 
<
Петя Митева