Начало » Общност » Варненец се жалва от силна музика, пречела му да следи предизборните дебати

Варненец се жалва от силна музика, пречела му да следи предизборните дебати

Варненец се жалва в Централната избирателна комисия (ЦИК) от силна музика от зала за аеробика, която му пречела да следи дебатите за евроизборите. Това става ясно от жалбата, качена в сайта на ЦИК.

В жалбата си Николай Цветков, почетен член на Дружеството на инвалидите, настоява да бъде извършена проверка и да се прекратят шумните занимания в залата по аеробика, за да му се осигури възможност в спокойна обстановка да проследи дебатите за евроизборите и да направи информиран избор.

Въпросната зала за аеробика се намира в сградата на адрес бул. ”Приморски” 115 и е била открита през март. „Всеки ден по няколко часа аз и моите съседи сме подложени на шумов терор и психически тормоз. Обикновено в понеделник, сряда и петък от 18.30 до 22.00 часа и събота и неделя от 11.00 до 12.00 часа от залата пускат силна музика с увеличени ниски честоти”, се посочва в жалбата на Цветков.

Залата се намира на едва 12 метра от блок 5 на ул. ”Войнишка” и няма никаква звукоизолация. Въпреки многото жалби и сигнали по телефона от живущите там, не са предприети никакви действия за решаване на проблема. През май след сигнал до РЗИ-Варна е била извършена проверка на залата, но в този ден нямало музика, пише той.

„Този психически тормоз продължава и до днес, въпреки че тече предизборна кампания. Този шумов терор от залата по аеробика ми пречи да се концентрирам, да проследя дебатите за евроизборите. Считам, че е нарушено конституционното ми право да направя информиран избор и да гласувам”, недоволства варненецът.

Жалбата му е докладвана на заседание на ЦИК на 17 май, като е оставена без разглеждане.

Източник: Dariknews.bg

 

 

 
<
Петя Митева