Начало » Общност » Близки на загиналия моторист настояват спешно за ограда на злокобното място по бул. „Сливница“!

Близки на загиналия моторист настояват спешно за ограда на злокобното място по бул. „Сливница“!

Близки и приятели на загиналия 29-годишен моторист от Варна настояват за спешни мерки от страна на Община Варна по поставянето на разделителна предпазна ограда между двете платна на бул. „Сливница“ в злокобния участък, където 21-годишна шофьорка помете при неправилна маневра младия мъж.

Ето какво сподели за Varna24.bg Милен Минков, приятел на Волен Шентов, загинал нелепо в разцвета на младостта си вечерта на 11 юни във Варна:

„Това е много близък мой приятел, прекрасен млад човек, който вече го няма, беше душата на компанията. Беше човек, който е давал сърце и душа за работата и приятелите си, всичко правеше с любов. Знаем, че има разследване, вероятно то ще се проточи, но това, което много спешно трябва да се направи е час по-скоро да се постави разделителна ограда между двете платна в този участък по бул. „Сливница“, където ежеминутно стават нарушения.

Най-голямата ни болка е, че един млад живот е прекъснат без време, нека направим всичко, за да предотвратим потенциална нова трагедия. Вчера, докато минавахме през това място заради погребението на Волен, за 15 минути станахме свидетели на пет нарушения. Затова е спешно булевардът да бъде разделен с ограда, дори с временни ограждения, а по-късно да се направят постоянни такива, за да не може да се влиза към бензиностанцията откъм магистралата.

Участъкът от бензиностанция „Марешки“ до следващия светофар на затвора трябва да е с преградна ограда. Там са две ленти в едната посока и две в другата, с една разделителна ивица и това е предпоставка за постоянни нарушения, които е правят. По веригата има доста търговски обекти и се нарушава забраната от двете страни на пътя. Много по-рано е трябвало да бъде сложена тази разделителна ограда. Възможно е Волен да е карал бързо, това ще изяснява разследването, но едно предпазно съоръжение щеше да предотврати тази нелепа смърт.

Започва активния сезон, мотористите излизат, туристи пристигат, хора минават отвсякъде, така че спешно трябва да се реагира. Решени сме да пуснем и официално писмо до общината, но се надяваме да бъдат взети незабавни мерки по обезопасяването на участъка, вместо да се рискува живота и на други хора, докато чакаме бавните бюрократични процедури. Искрено се надяваме на спешно съдействие и разбиране от Община Варна!“, сподели Милен Минков.

източник: Варна24

 
<
Budnavarna