Начало » Общност » Варненски медици: Продължаваме с протестите докато не видим резултати (снимки)

Варненски медици: Продължаваме с протестите докато не видим резултати (снимки)

Медицински сестри от Варна излязоха на протест пред Козирката на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ срещу ниското заплащане и лошите условия на работа.

„Протестирам в подкрепа на колегите от Сливен, Пазарджик и Троян и за това, че нито едно от нашите искания не е изпълнено. Имаше обещания, че от 1 юли ще се повишат заплатите на здравните работници не само на сестрите, но това не е изпълнено. Заплатите са същите каквито си бяха“, сподели Светлана Стойнова, медицинска сестра с 22-годишна практика.

Едно от най-важните искания на медиците е промяна в Закона за съсловните организации както са Българският лекарски съюз и фармацевтите. Това означава, че ще имат право сестрите сами като самостоятелна единица да договарят условията на заплащането, ако има промяна в този закон. Друго, за което ще настояват медиците са възнаграждения в размер на две минимални заплати за всички, независимо къде е местоработата, промяна на заплащането на нощния труд и болниците да не бъдат търговски дружества.

„Ние сме на улицата от 1 март, нашите заплати не са променяни от години. Не желаем повече обсъждания, искаме конкретни действия. Ще продължим с протестите докато не видим резултат“, заяви Стойнова.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna