Начало » Политика » Борисов: БСП ни върнаха не само назад, но и встрани

Борисов: БСП ни върнаха не само назад, но и встрани

„Виждате градът (Пловдив – бел.ред.) какъв е бил и какъв става. Завод до завода. Нинова иска да изпъди инвеститорите ли?! Нали преди няколко години носеха мандата с Орешарски. Това е опозицията – нека си говори. Това, което беше вътре в залата по време на форума в Пловдив, на фона на нейните думи… Буквално тази любов, която бликаше от най-важните хора: будителите, учителите, директорите на училищата. Това е моят отговор на нейните призив за въстания“. Думите са на премиера Бойко Борисов, минути след като инспектира централния площад в града под тепетата вчера.

БСП са ни върнали не само 45 години назад, а и встрани, каза още премиерът.

Преди това, по време на 12-та годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) министър-председателят заяви:

„В Пловдив високотехнологичните паркове дават заплати, сходни с тези в Америка и Европа – прекрасно място за живот, красота, климат, всичко. Каква е общата ни цел? За радост децата на българите в чужбина пак са си българчета. Фактите са си факти и те няма какво да се коментират – икономически растеж и вече липса на работна ръка. Един Пловдив например – тук има завод до завода.

Обратната миграция може да се случи само когато ние сме подсигурили по-добри условия – същият бизнес, същата работа с приблизително същите заплати, но хората да са си в Родината. Една от спънките да се върнат много семейства – ако дете не знае български, къде ще учи, как ще го приемат и ще му признаят ли знанията и куп въпроси“.

 
<
Budnavarna