Начало » Общност » Защо Атанас от Пазарджик уби Йорданка в “Аспарухово”?

Защо Атанас от Пазарджик уби Йорданка в “Аспарухово”?

57-годишният Атанас от Пазарджик е извършителят на зверското убийство от петък вечерта във варненският квартал “Аспарухово”.
Тежкото криминално престъпление бе разкрито буквално за часове след извършването му. Това съобщи вчера на извънреден брифинг лично заместник главния прокурор Иван Гешев във Варна. Става дума за поредният случай на системно домашно насилие, за което обаче жерватата не е подавала сигнали до момента.

Случката се разиграва в жилището на двойката на улица “Ропотамо” 4 във варнeнския квартал “Аспарухово”, което 51-годишната Йорданка и Атанас са обитавали заедно от близо два месеца. След скандал 57-годишният мъж от Пазарджик буквално пребива с юмруци до смърт, жената, с която живеел на семейни начала. Според неофициални източници мъжът редовно злоупотребявал с алкохол и ежедневието им било съпроводено с шумни скандали. Те се запознали в социалните мрежи преди около три месеца и мъжът бързо се пренесъл при новата си любима край морето.

Според прокуратурата в хода на разследването става ясно, че домашно насилие не е употребявано за първи път над жертвата. В момента Атанас има повдигнато обвинение за убийство извършено в условията на домашно насилие, за което Наказателния кодекс предвижда затвор от 15 до 20 години.
Той е задържан за 24 часа, най-вероятно прокуратурата след изтичането на мярката ще поиска най-строгата предвидена от закона. Разследването продължава.

източник: Нова Варна
 
<
Budnavarna